ingrediente
pentru blat:
- 200 gr biscuiti digestivi (sau de care ne plac)
- 100 gr unt
pentru crema de branza:
- 600 gr branza de vaci
- 200 ml smantana
- 3 oua
- 2 linguri faina
- 100 gr zahar pudra
- 1/2 baton vanilie
pentru sos:
- 400 gr fructe de padure
- 3 linguri zahar pudra vanilat
- 1 lingura amidon
metoda:
- se zdrobesc biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un sucitor, intr-o punga cu "fermoar";
- se topeste untul intr-o craticioara, apoi se amesteca cu biscuitii pana obtinem o compozitie omogena;
- se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili;
- se pune compozitia pentru blat in tava, apasand bine cu dosul unei linguri; se lasa la frigider 15-20 de minute;
- se incinge cuptorul pe mediu; se pune blatul la copt pentru 10 minute;
- se mixeaza branza de vaci cu zaharul si cu semintele de vanilie, la viteza mica, timp de cateva minute; se adauga faina, smantana, apoi ouale unul cate unul; din cand in cand se deschide capacul robotului si se desprinde cu o spatula crema de pe peretii vasului pentru a se omogeniza cat mai bine;
- dupa ce blatul s-a racorit putin se toarna crema de branza in tava si se coace la treapta 1si 1/2 pentru 45 de minute;
- se lasa la racit prajitura in bucatarie, apoi la frigider peste noapte;
- fructele de padure se pun pe foc intr-o cratita; cand dau in clocot se adauga lingura de amidon dizolvat in putina apa rece si zaharul pudra; se fierb impreuna 2-3 minute, pana sosul isi recapata culoarea inchisa;
- se scoate prajitura din frigider cu jumatate de ora inainte de a servi si orneaza cu sosul de fructe de padure.
Pofta buna!
pentru blat:
- 200 gr biscuiti digestivi (sau de care ne plac)
- 100 gr unt
pentru crema de branza:
- 600 gr branza de vaci
- 200 ml smantana
- 3 oua
- 2 linguri faina
- 100 gr zahar pudra
- 1/2 baton vanilie
pentru sos:
- 400 gr fructe de padure
- 3 linguri zahar pudra vanilat
- 1 lingura amidon
metoda:
- se zdrobesc biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un sucitor, intr-o punga cu "fermoar";
- se topeste untul intr-o craticioara, apoi se amesteca cu biscuitii pana obtinem o compozitie omogena;
- se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili;
- se pune compozitia pentru blat in tava, apasand bine cu dosul unei linguri; se lasa la frigider 15-20 de minute;
- se incinge cuptorul pe mediu; se pune blatul la copt pentru 10 minute;
- se mixeaza branza de vaci cu zaharul si cu semintele de vanilie, la viteza mica, timp de cateva minute; se adauga faina, smantana, apoi ouale unul cate unul; din cand in cand se deschide capacul robotului si se desprinde cu o spatula crema de pe peretii vasului pentru a se omogeniza cat mai bine;
- dupa ce blatul s-a racorit putin se toarna crema de branza in tava si se coace la treapta 1si 1/2 pentru 45 de minute;
- se lasa la racit prajitura in bucatarie, apoi la frigider peste noapte;
- fructele de padure se pun pe foc intr-o cratita; cand dau in clocot se adauga lingura de amidon dizolvat in putina apa rece si zaharul pudra; se fierb impreuna 2-3 minute, pana sosul isi recapata culoarea inchisa;
- se scoate prajitura din frigider cu jumatate de ora inainte de a servi si orneaza cu sosul de fructe de padure.
Pofta buna!
foarte fain e! eu abia astept sa fac cu struguri sau cirese :)
RăspundețiȘtergereSi deja ar fi de sezon cu capsuni :)
RăspundețiȘtergere