miercuri, 11 mai 2011

Cannelloni


Mama facea mancarea asta , pe vremuri, cand nici nu visam sa gasim cannelloni in comert, folosind clatite in loc de pastele fainoase. Erau foarte bune, dar o cutie de cannelloni ne scuteste de multa munca.
ingrediente:
- 250 gr cannelloni
- 400 gr spanac
- 250 gr telemea rasa
- 250 gr sunca de pui (sau alt mezel care contine "ingrediente naturale", daca e sa ne luam dupa eticheta)
- 100 gr parmezan
- 3 catei de usturoi
- 400 gr rosii tocate (1 conserva)
- 200 ml pasta de rosii
- sare, piper, oregano
- 1 lingurita zahar
metoda:
- se caleste putin usturoiul tocat, adaugand rapid pasta de rosii si rosiile tocate;  se adauga zaharul, oregano, sare si piper si se lasa la fiert sosul pentru 10 minute (nu trebuie sa se ingroase prea mult);
- se pregateste spanacul (in cazul meu ,scotand punga din congelator si punand spanacul intr-o cratita cu capac la fic mic, pana se dezgheata si scade apa lasata), apoi se amesteca cu sunca taiata bucatele si cu telemeaua rasa; daca branza e sarata nu se mai adauga sare;
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se umplu cannelloni cu amestecul de spanac, apoi se aranjeaza in tava in care s-au intins cateva liguri din sosul de rosii;
- dupa ce s-a umplut tava, se acopera cannelloni cu sosul de rosii, apoi se presara parmezan ras;
- se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace 20 minute, apoi inca 10 fara folie.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...