vineri, 27 mai 2011

Hamburgeri

Ne apuca uneori pofta de fast-food. Am incercat pana acum sa facem noi variante cu cate ceva in lipii, dar acum ne era pofta de chiftea in chifla .... Asta a iesit, destul de "fast",poate si pentru ca e la 4 maini.
ingrediente:
- 400 gr carne tocata amestec
- o ceapa mijlocie tocata
- 1 ou
- pesmet (cam 100 gr)
- patrunjel tocat
metoda:
-  cele de mai sus se amesteca , cu sare si piper, si se formeaza 4 chiftele plate, de aceeasi grosime;
- se lasa la rece 30 de minute, apoi se ung cu ulei pe o parte si cu acea parte in jos se pun pe tigaia-grill (aia patratoasa cu dungi in relief ... :)) ); se prajesc 5-6 minute apoi se intorc pe partea cealalta;
- intre timp se pregatesc garniturile : maioneza (un galbenus, o lingurita de mustar si ulei .. cat cuprinde; nu-i mare lucru de facut chiar si cu mana, folosind lingura de lemn; cand e gata se poate adauga o lingura - doua de smantana), ceapa verde taiata marunt, frunze de salata si o rosie taiata felii subtiri;
- chiflele se taie in doua si se prajesc si ele putin pe tigaia-grill, apoi fiecare mesean  isi asambleaza hamburgerul dupa gust.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...