joi, 4 iulie 2013

Inghetata cu iaurt si lapte condensat




Iata si o varianta de inghetata care nu contine oua, foarte buna de tinut minte ca reteta de baza care se poate varia la nesfarsit cu ajutorul aromelor adaugate. Eu am facut jumatate de portie cu bucatele de ciocolata - sa-i zicem "stracciatella", iar cealalta jumatate cu cirese si fistic. Reteta e de pe blogul Dulciuri fel de fel - aici gasiti sursa de inspiratie intr-o  prezentare foarte eleganta.

ingrediente:
- 100 ml lapte praf
- 250 ml lapte
- 250 ml smantana pentru frisca
- 300 g iaurt gras
- 300 ml lapte condensat (din conserva sau facut de noi, dupa reteta de aici )
in plus:
- o mana de cirese rupe in jumatati si fara samburi, o mana de fistic taiat mare;
sau
- 50 g ciocolata taiata marunt.
metoda:
- se amesteca toate ingredientele si se pun in congelator, intr-un vas cu capac (eu folosesc galetuse de 1l de la iaurt sau smantana); bucatile de fructe, nuci sau biscuiti nu se pun de la inceput, dar aromele  praf sau lichide se pot pune de-acum;
- dupa o ora se amesteca bine continutul, luand mai ales de pe peretii vasului - unde a inceput sa inghete;
- se repeta operatiunea din ora in ora, de 3-4 ori; la al doilea amestecat se adauga fructele.
Daca a stat in congelator mai mult de 7-8 ore, inghetata se tine o ora in frigider inainte de a o servi.


Pofta buna!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...