ingrediente:
- 375 ml lapte gras (3,5 %)
- 500 g zahar pudra din comert (contine amidon care ajuta la ingrosarea laptelui condensat)
- 45 g unt
metoda:
- se pun toate ingredientele intr-o cratita, pe foc mic; cand s-a dizolvat zaharul si s-a topit untul se face focul ceva mai mare;
- se lasa pe foc 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba; se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
Laura insista foarte mult pe timpul exact de fierbere - 10 minute, la fel e indicat si aici unde gasiti aceeasi reteta. Eu am fiert laptele condensat 10 minute, l-am lasat sa se raceasca, mi se parea prea lichid asa ca l-am mai fiert inca 10 minute. Probabil e asa cum spune Laura la comentarii, depinde ce fel de cratita folosim. Stati cu ochii pe compozitie, opriti focul cand va convine consistenta.
Pofta buna!
Super reteta! Faceam si eu ceva asemnator, insa cu lapte praf. Cred ca asa este mult mai bun! Voi incerca!
RăspundețiȘtergereMerita o incercare, se face usor si e foarte bun!
ȘtergereAm găsit așa ceva de cumparat, la un magazin naturist. Îi zicea dulceață de lapte (de-aia l-am și luat :D). Dar e groaznic de dulce, nu se simte nici un alt gust. Varianta aceasta e foarte dulce? Poate încerc rețeta ta, dacă nu e :)
RăspundețiȘtergereDe dulce e dulce ... la juma de kil de zahar nu pot zice ca nu-i dulce :), dar se simte si gustul de lapte. In inghetata facuta cu lapte condensat n-am mai pus alt zahar, deci ... e dulce!
ȘtergereSunt fericita cand vad ca exista oameni ca voi multumesc pt teteta
RăspundețiȘtergereCu multa placere, ma bucur ca e de folos! Si multumesc pentru cuvinte :)
ȘtergereAi idee de ce nu s-a legat untul de lapte?
RăspundețiȘtergereN-am idee, doar untul e grasime din lapte, ar trebui sa se amestece bine... intreab-o si pe Laura, poate stie ea.
Ștergere