Strudelul cu visine e preferatul meu cand nu mai rezist mirosului si imi cumpar "ceva bun". Pana acum nu am reusit sa nu-mi fac singura, cu toate ca stiu sa fac strudel cu mere cu aluat facut de mine. A iesit ceva atat de bun incat am de gand sa pun visine in congelator, special pentru strudel - sa am provizii pe toata iarna!
ingrediente pentru aluat:
- 250 g faina
- 1 ou
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apa calduta
- praf de sare
ingrediente pentru umplutura:
- 1 - 1.2 kg visine
- 200 g zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 20 g amidon
metoda:
- pentru aluat - ingredientele si metoda sunt cele de la Strudelul cu mere;
- se spala visinele, se curata de codite, se scot samburii;
- se amesteca visinele cu zahar si zeama de lamaie; se fierb 10-15 minute, apoi se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de apa rece; se lasa sa dea in clocot, amestecand; se lasa la racit;
- se intind doua foi subtiri ca pentru strudelul vienez cu mere; se pune umplutura pe latura scurta a dreptunghiului de aluat, se ruleaza strans, se aseaza in tava pe hartie de copt;
- se coc la foc mediu (180 grade C) aproximativ 50 de minute, pana se rumenesc;
- se serveste la temperatura camerei, cu zahar pudra deasupra.
Pofta buna!
Wow cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
ȘtergereDulce-acrisor...gustul perfect!
RăspundețiȘtergereAsa e si gustul meu :)
ȘtergereMa simt ca la McDonalds!
RăspundețiȘtergereTreci la favorite,hai,repede!:))
La McDonalds este asa ceva? Eu am mancat doar inghetata de-acolo, acum vreo 10 ani, in rest - n-am nicio tangenta :)
ȘtergereHmmm, un deliciu!! Si eu alegeam mereu strudelul cu visine, e o nebunie! Pup
RăspundețiȘtergerePaula, tu poate stii sursa strudelului cu visine "de cumparat" ca e o brutarie-patiserie de Cluj. Dar oricum, cel facut de mine e mai bun :))
ȘtergereMie nu mi-a ieșit aluatul. Se rupea foarte tare. L-am întins cu mana ca era foarte lipicios dar se rupea. Deci ce am greșit?
RăspundețiȘtergereÎmi pare rău că nu v-a ieșit. L-ați lăsat la odihnit (e important pasul ăsta)? Dacă da, nu știu care ar putea fi cauza. Poate faina era prea umeda, sau cu prea putin gluten?
Ștergere