ingrediente (pentru 6-8 portii):
- 750 g carne de pui fiarta (piept dupa reteta originala, pulpe la mine ca mai nou imi plac mai mult decat pieptul)
- 8 felii de sunca crud-uscata
- 3 oua fierte tare
- 1 salata verde
- 2 linguri arpagic verde tocat
- 2 rosii
- o mana de rucola (cartea mea spunea macris, n-am avut, am inlocuit)
- 125 + 30 g branza cu mucegai albastru
- 2 avocado
- o lingura zeama de lamaie
- 80 ml ulei de masline
- 30 ml otet
- sare, piper
metoda:
- frunzele de salata, spalate, se rup bucati;
- feliile de sunca se prajesc (fara ulei) cam 10 minute, pe ambele fete, pana devin rumene; se lasa la racit apoi se rup bucati;
- se taie cubulete carnea, rosiile, ouale, branza cu mucegai (125 g);
- se curata avocado, se taie cubulete, se stropeste cu zeama de lamaie;
- se spala rucola si se amesteca cu firele de cepsoara, taiate (cu foarfeca mi se pare cel mai comod);
- se amesteca bine uleiul si otetul (folosind un borcan bine inchis treaba merge foarte rapid); se zdrobesc cu dosul unei linguri 30 g branza cu mucegai; se adauga treptat sosul; se potriveste se sare si piper;
- se aranjeaza un pat de frunze de salata pe farfurie, iar deasupra se aranjeaza celelalte ingrediente: oua, rosii, carne de pui, avocado, rucola cu cepsoara, branza albastra;
- se stropeste salata cu sos, iar ce ramane se serveste la masa.
Pofta buna!
Super salata! imi plac toate ingredientele ;)
RăspundețiȘtergereAtunci sper sa va placa si combinate :)
RăspundețiȘtergereO salata pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereSalvez reteta.
E foarte buna, asa "cu de toate" :)
ȘtergereImi place si mie salata asta, cel putin cum arata, pentru ca nu am facut inca. Mersi de reteta!
RăspundețiȘtergeree foarte decorativa, si dupa ideea de aranjare poti varia ingredientele dupa gust.
Ștergere