Nu e neaparat o reteta de vara, dar ma bucur ca mi-am amintit la momentul oportun de aceasta metoda de a folosi carnea fiarta in supa. Am studiat mai multe retete pe internet si asta e ce mi-a iesit. La urmatoarea as incerca mai putin praf de copt in aluat (de obicei nu pun deloc, dar mi s-a spus ca prinde bine), si as pune mai multa supa - poate 350 ml, sa ramana mai mult sos cand placinta e coapta.
ingrediente pentru aluat:
- 250 g faina 000
- 125 g unt rece
- 1 ou
- 1 lingura apa rece
- 1 lingurita praf de copt (a fost cam mult)
- sare
pentru umplutura:
- 350 g mazare
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 cepe verzi
- 350 g piept de pui fiert
- 250 ml supa de pasare (recomandat: 350 ml)
- o lingurita rasa cimbru uscat
- 6 frunze de salvie proaspata
- sare, piper, ulei
- 200 ml smantana pentru gatit
- 2 lingurite sos Worchester
metoda:
- se prepara aluatul cu ajutorul robotului de bucatarie: se amesteca faina cu sare si praf de copt, se adauga untul rece taiat cubulete; cand amestecul e ca niste firmituri se adauga oul si o lingura de apa; se inveleste in folie si se lasa la frigider;
- se toaca cepele, morcovii se taie cubulete; se calesc in 2 linguri de ulei;
- se adauga cimbrul si frunzele de salvie tocate; se toarna supa si sosul Worcester, se aduce la punctul de fierbere; se adauga mazarea; cand aceasta a fiert se adauga smantana si carnea de pui taiata cubulete, se amesteca, se stinge focul;
- se incinge cuptorul pe mediu (180 grade C);
- se toarna compozitia cu carne intr-un vas termorezistent;
- se intinde aluatul pe blatul usor infainat astfel incat sa fie cu 2-3 cm mai mare decat vasul, pe fiecare latura; se aseaza peste umplutura si se lipeste bine de marginile vasului; se face un orificiu in mijloc pentru a lasa aburul sa iasa;
- se coace placinta 25-30 de minute, pana cand aluatul e rumenit frumos.
Pofta buna!
O reteta nemaipomenita... Multumim :-*
RăspundețiȘtergereCu placere, sper sa va placa daca o incercati!
ȘtergereUn deliciu, mie imi place mult mazarea!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place foarte mult mazarea, mai ales acum cand e proaspata!
ȘtergereHmm ce bunatate! E retete englezeasca, nu?
RăspundețiȘtergereDa, si mie "imi suna" a reteta englezeasca - as putea sa-i adaug eticheta :)
ȘtergereFoarte buna! Merge si fara praf de copt, mai ales ca foaia este doar deasupra.
RăspundețiȘtergereAm vazut ca tu ai facut fara - asa fac si eu de obicei aluatul asta (imi place sa fie crocant) dar am vrut sa incerc si varianta cu putin praf de copt.
Ștergere