Un meniu "de Timisoara" pentru ca am luat reteta de lipii de la Codruta, iar cea de chiftele de la Delia. Chiftelele sunt coapte la cuptor ca la Delia, ca sa corespunda "dezintoxicarii" mele, dar fara ou, ca sa fie si de post. Am folosit linte rosie care fierbe mai repede decat cea verde (20 de minute e suficient), dar care la fiert se transforma in pireu.
ingrediente pentru lipii:
- 150 gr faina 650
- 50 gr faina integrala
- 140 ml apa
- 2 gr drojdie uscata instant
- 4 gr sare
- 10 gr ulei de masline
metoda :
- cum zice Codruta - explica ea mai bine decat as face-o eu.
ingrediente pentru chiftele:
- 250 gr linte rosie
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- 3 linguri de pesmet (+ / - , in functie de cat cere pasta pentru chiftele)
- patrunjel tocat
metoda:
- se fierbe lintea in 2 cani jumate de apa amestecand din cand in cand; se aduna spuma care se formeaza deasupra; e gata cand s-a absorbit toata apa;
- se lasa lintea la racit, apoi se adauga morcovul si ceapa date pe razatoare, usturoiul tocat, pesmetul, sare si patrunjel tocat;
- se lasa sa se aseze compozitia, apoi se formeaza chiftele, se dau prin pesmet si se aseaza pe hartie de copt; se stropesc cu ulei apoi se coc in cuptorul incins pe treapta 2 (sa tot fie vreo 180 de grade C) cam 50 de minute, intorcandu-le pe partea cealalta la jumatatea timpului.
Merg bine cu o mancare de mazare (ceapa + mazare + pasta de rosii + sare + piper), sau cu lipii si cu ketchup pus de gospodina in toamna, si ceva legume coapte ramase de la tarta.
Pofta buna!
Arata foarte bine continutul farfuriei.O zi buna.
RăspundețiȘtergereO dovada ca mancarea de post nu trebuie sa fie plictisotoare :). O zi faina si tie!
Ștergere