Una dintre primele retete pe care le-am invatat, acum vreo 20 de ani. Prima oara am pus si boabe de ienibahar, pe care le-am gasit cautand piperul.... S-a mancat si asa, dar am renuntat la acest ingredient. Este un fel de mancare de inspiratie italieneasca, cu putine ingrediente, de facut rapid intr-o zi din saptamana ....
ingrediente:
- spaghete - sau cam orice alt tip de paste
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 3 catei de usturoi tocati
- 500 ml pasta de rosii (sau suc de rosii, caz in care se fierbe mai mult sosul)
- cimbru, busuioc, 1 foaie dafin
- 1 lingurita zahar
- sare si pier
- parmezan ras
metoda:
- pastele se fierb intr-o cratita mare cu apa si sare - dupa indicatiile de pe pachet;
- se caleste ceapa in ulei de masline, pana devine sticloasa;
- se adauga usturoiul si se amesteca; apoi, cam dupa un minut, se adauga pasta de rosii;
- se pun ierburile, zaharul, sare si piper si se lasa la fiert, la foc mic, pentru cca. 10 minute, pana sosul se ingroasa putin; cand e gata se scoate foaia de dafin (da un gust amar daca sta prea mult in sos);
- se serveste cald, presarat cu parmezan ras.
Pofta buna!
ingrediente:
- spaghete - sau cam orice alt tip de paste
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 3 catei de usturoi tocati
- 500 ml pasta de rosii (sau suc de rosii, caz in care se fierbe mai mult sosul)
- cimbru, busuioc, 1 foaie dafin
- 1 lingurita zahar
- sare si pier
- parmezan ras
metoda:
- pastele se fierb intr-o cratita mare cu apa si sare - dupa indicatiile de pe pachet;
- se caleste ceapa in ulei de masline, pana devine sticloasa;
- se adauga usturoiul si se amesteca; apoi, cam dupa un minut, se adauga pasta de rosii;
- se pun ierburile, zaharul, sare si piper si se lasa la fiert, la foc mic, pentru cca. 10 minute, pana sosul se ingroasa putin; cand e gata se scoate foaia de dafin (da un gust amar daca sta prea mult in sos);
- se serveste cald, presarat cu parmezan ras.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu