duminică, 6 martie 2011

Cheesecake 1


Varianta 2016, cu sos de visine



Reteta e dintr-o revista "goodfood" mai veche. E "cheesecake 1" pentru ca imi plac foarte mult cheesecake-urile, asa ca am facut si o sa mai fac multe variante ....


ingrediente :
- 150 g biscuiti digestivi
- 75 g unt
- 600 g crema de branza (se gaseste la toate supermarkert-urile, la raioanele cu servire asistata; e o branza de vaci mai grasa, cremoasa, foarte fina)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 175 g zahar
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 4 -5 linguri gem acrisor
metoda:
- se incinge cuptorul la treapta "2 fara un sfert" (din 3 );
- se topeste untul intr-o craticioara, pe foc mic (pentru ca evitam cuptorul cu microunde de cate ori putem);
- se macina biscuitii intr-un blender, sau cu un sucitor , intr-o punga de plastic;
- se amesteca biscuitii cu untul topit si se aseaza intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt; se unge tava cu putin unt ca hartia sa stea fix; biscuitii se taseaza bine cu dosul unei linguri;
- se bate putin cu mixerul, la viteza mica, branza cu esenta de vanilie si cu zaharul; apoi se adauga ouale si faina;
- se toarna compozitia de branza in tava de chec si se niveleaza;
- se coace aproximativ o ora; este gata cand marginile incep sa se rumeneasca, si se scoate din cuptor, chiar daca mijlocul pare neinchegat - asa trebuie sa fie!
- se lasa la racit in bucatarie, apoi la frigider - minim 3-4 ore, ideal peste noapte;
- se decoreaza cu gem de visine si cirese (de la mama :) ); sau se poate face in blender un sos din 400 gr fructe de padure - din cele congelate - si 50 g de zahar pudra; oricum, trebuie sa fie ceva acrisor.


Pofta buna!

Varianta 2016, cu sos de visine


P.S. exista pe site-ul englezesc al lui "goodfood" si aceasta varianta, care are in plus in compozitia de branza si frisca lichida; si asa iese foarte buna, dar pentru cand numaram caloriile :D , aleg varianta fara frisca.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...