sursa este aceasta.
ingrediente :
- 100 gr nuci prajite si taiate bucati nu prea mici
- 170 gr unt moale
- 120 gr zahar brun
- 1 ou mare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 250 gr fulgi ovaz
- 1 cana merisoare + stafide
metoda:
- se incinge cuptorul pe treapta 2 (din 3);
- se freaca untul cu zaharul; se adauga oul, apoi esenta de vanilie;
- se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara; se adauga la compozitia cu unt;
- se inglobeaza fulgii de ovaz si fructele uscate;
- cu ajutorul unei linguri se pun bile din compozitie pe tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de aprox 5 cm; se aplatizeaza usor cu mana;
- se lasa in cuptor pentru 12-15 minute; se scot din cuptor chiar daca par putin moi, biscuitii se intaresc cand se racesc.
Se mananca cu un pahar cu lapte. N-am mai baut lapte de 20 de ani, dar biscuitii astia parca "strigau" dupa asa ceva!
Pofta buna!
ingrediente :
- 100 gr nuci prajite si taiate bucati nu prea mici
- 170 gr unt moale
- 120 gr zahar brun
- 1 ou mare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 250 gr fulgi ovaz
- 1 cana merisoare + stafide
metoda:
- se incinge cuptorul pe treapta 2 (din 3);
- se freaca untul cu zaharul; se adauga oul, apoi esenta de vanilie;
- se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara; se adauga la compozitia cu unt;
- se inglobeaza fulgii de ovaz si fructele uscate;
- cu ajutorul unei linguri se pun bile din compozitie pe tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de aprox 5 cm; se aplatizeaza usor cu mana;
- se lasa in cuptor pentru 12-15 minute; se scot din cuptor chiar daca par putin moi, biscuitii se intaresc cand se racesc.
Se mananca cu un pahar cu lapte. N-am mai baut lapte de 20 de ani, dar biscuitii astia parca "strigau" dupa asa ceva!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu