sâmbătă, 12 martie 2011

Quiche cu ciuperci si praz

ingrediente:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 1/2 lingurita sare
- 4 linguri apa
- 500 gr ciuperci
- zeama de lamaie 
- 1 fir praz
- 1 lingura ulei
- 3 oua
- 150 ml smantana
- 100 ml lapte
- 2 linguri parmezan
- sare, piper
metoda:
- aluatul se prepara ca cel de la tarta cu spanac;
- se incinge cuptorul pe mediu (treapta 2 din 3);
- in timp ce aluatul sta la frigider se caleste in ulei prazul taiat fasii, apoi se adauga ciupercile; se stropeste cu putina zeama de lamaie, cat sa nu se innegreasca ciupercile (prea tare); se lasa pe foc iute pana se evapora apa lasata de ciuperci; se potriveste de sare si piper;
- se bat usor ouale, apoi se adauga smantana si laptele, si din nou sare si piper;
- se coace aluatul "in orb" 15 minute, apoi inca 5 fara boabele de fasole;


- se umplu tartele cu amestecul de ciuperci si praz, apoi se toarna cu grija compozitia cu oua; deasupra se presara cate o lingura de parmezan;
- se lasa la cuptor 45 de minute; dupa ce se racesc putin se scot tartele din forme pentru a nu se inmuia de la aburi; se serveste calda, dar e buna si rece.
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...