Chiar daca nu ma simt "toxica" si deci nu trebuie sa ma "dezintoxic" si nici sa ma "detoxifiez", simt nevoia din cand in cand sa mananc mai usor - mai putina carne si mai multe legume, fara prajeli, fara faina alba si fara zahar. Fac alergie numai cand aud (sau citesc) numele dietelor la moda si mi se par toate niste aiureli, secretul stand (in mintea mea nespecialista in nutritie) in echilibru si in cantitate. Simplu de tot.
Iata aici o salata hranitoare care corespunde principiilor de regim autoimpus. In plus, branza de deasupra e optionala, fara ea e o salata de post, pentru cine vrea asa.
ingrediente (2 portii):
- 125 g linte verde
- 1 mar mic
- 1 ceapa rosie
- 20 g nuci
- patrunjel (am pus uscat, amintire din gradina)
- 1 lingura de branza cu mucegai verde sau albastru
- sare, eventual (branza e sarata si ea)
- 1 tija de telina tocata marunt*
pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ligura otet balsamic
- 1 lingurita mustar
metoda:
- se fierbe lintea, clatita in prealabil; se scurge si se lasa la racit;
- se coc nucile in cuptorul incins pe mediu 5-10 minute, pana se rumenesc usor; se toaca mare;
- marul se curata si se taie in sferturi, se scot samburii apoi se taie felii subtiri (marul, nu samburii);
- ceapa se taie subtire;
- se amesteca toate ingredientele de mai sus, plus patrunjelul;
- se pun intr-un borcanas ingredientele pentru sos, se inchide capacul bine-bine si se scutura borcanul;
- inainte de a servi se amesteca salata cu sosul si se presara deasupra branza cu mucegai.
Pofta buna!
Sursa *spune sa adaugam si o tija de telina iar eu, revazand reteta dupa doar un an, ma intreb de ce nu am pus si telina.... se vede ca inaintand in varsta devin mai ingaduitoare cu tot mai multe legume ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu