Sarbatorile de la sfarsit de an 2013 au fost marcate de (nu foarte vechi) nostalgii culinare, aceste patratele fiind un aperitiv pe care l-am facut prima oara, urmand reteta lui Edith, acum 4 ani. Imi place cum arata si imi place si gustul - parca ai manca pizza concentrata! De obicei le fac cu sos de rosii la cutie, dar cand nu am folosesc pasta de rosii diluata cu apa.
ingrediente pentru compozitia rosie:
- 250 g pasta de rosii + 150 ml apa (sau o cutie de 500 ml de sos de rosii)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei
- 3 oua batute usor
- 90 g faina integrala
- frunzele unei crengute de busuioc taiate marunt
- piper, un praf de sare
- 2 linguri masline fara samburi (de data asta, verzi)
ingrediente pentru compozitia alba:
- 200 g branza cu smantana Almette (ricotta in reteta originala, dar crema asta de branza e foarte buna, iar daca e sa ne luam dupa lista de ingrediente varietatea cu smantana nu are E-uri)
- 50 g branza framantata de capra
- 1 ou
- 20 g faina integrala
- 1 lingurita oregano uscat
metoda:
- se amesteca pasta de rosii cu apa, apoi se adauga ulei si usturoiul tocat; se fierbe 10 minute;
- se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine;
- se amesteca toate ingredientele pentru compozitia cu branza;
- se toarna compozitia rosie intr-o tava (a mea: 23x31 cm); se pune din loc in loc cate o lingura plina din compozitia alba; se "marmoreaza" cu un cutit;
- se coace pe foc mediu 25-30 de minute.
Pofta buna!
Foarte gustos,s-a notat!:)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place :)
Ștergere