Mancarea asta e de fapt un sos bolognez in care carnea a fost inlocuita cu linte. Se face la fel si are gust asemanator, si servita cu paste fainoase si
ingrediente:
- 200 g linte verde (verde scrie pe ambalaj, ea fiind de fapt maronie)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 catei de usturoi
- 750 g suc de rosii
- fulgi de ardei iute
- sare, piper
- cimbru, o foaie de dafin
metoda:
- se spala lintea; se pune la fiert;
- se taie cubulete morcovii si ceapa (si tijele de telina, daca folositi); se calesc intr-o lingura de ulei incins; cand ceapa devine sticloasa se adauga usturoiul taiat felii subriti; se amesteca toate inca un minut, apoi se toarna sucul de rosii (si rosiile taiate bucatele, daca e cazul); se condimenteaza, se pune capac, se lasa sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute;
- se adauga lintea fiarta si scursa, se lasa totul inca 5 minute pe foc; se scoate foaia de dafin si se serveste mancarea pur si simplu, sau cu parmezan ras deasupra, cu sau fara paste fainose.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu