In ultima vreme asta e mancarea mea preferata cu varza de Bruxelles, se face simplu si repede, si e foarte gustoasa. Eu am gatit-o doar cu varza de la congelator, dar cred ca ar fi foarte buna si cu varzute proaspete.
ingrediente:
- 400 g varza de Bruxelles (congelata, in cazul de fata)
- 6 felii subtiri de sunca (speck)
- 1 lingura ulei
- sare
metoda:
- se lasa la dezghetat varzutele;
- se incinge cuptorul pe mediu;
- varzutele se taie in doua si se pun intr-un bol; se toarna deasupra ulei, se adauga sarea, si se amesteca astfel incat toate legumele sa fie unse;
- se aseaza in tava, pe hartie de copt, cu taietura in jos; se aseaza feliile de sunca intre sirurile de varza; se coc aproximativ 20 de minute, pana cand varzutele se rumenesc putin si sunca devine crocanta.
Pofta buna!
Iti doresc Sarbatori Fericite, pline de bucurie alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru urari!
ȘtergereCraciun fericit şi sarbatori frumoase, pline de bucurie și pace!
RăspundețiȘtergereVa multumesc!
Ștergere