Sunt crocanti, aromati, foarte buni de rezolvat o pofta de rontait ceva sarat.
ingrediente:
- 175 gr faina
- 100 gr unt
- 75 gr branza cu mucegai albastru
- 2 linguri nuca macinata (sau mac, zicea reteta originala)
metoda:
- se amesteca faina, untul si branza in robotul de bucatarie pana cand se aduna o bila de aluat;
- se inveleste in folie de plastic, in forma de cilindru cu diametrul aproximativ 4 cm;
- se lasa in frigider minim 30 de minute - maxim pana maine;
- se incinge cuptorul la 180 gr Celsius;
- se rostogoleste cilindrul de aluat prin nuca macinata, apasand usor cu palmele pentru a se lipi;
- se taie discuri de 3 mm grosime, se aseaza pe hartie de copt, se coc 20 de minute intorcandu-i de pe o parte pe alta la jumatatea intervalului (cartea zice 10 minute si atat, dar la mine nu s-au copt in acest timp - poate din cauza ca aluatul a stat in frigider mai mult de jumatate de ora).
Pofta buna!
M-ai cucerit de cum am citit branza albastra! :D
RăspundețiȘtergereCred ca esti usor de cucerit (cu orice te duce cu gandul la Franta) :)
Ștergerecred ca sunt grozav de buni!
RăspundețiȘtergereau fost ... dar o sa mai fac cu siguranta :)
Ștergere