Sau despre cum pot deveni alcoolica... Nu ma dau in vant dupa bauturile foarte dulci, whisky-ul nu-mi place deloc, dar chestia asta e mai mult desert decat bautura si e foarte-foarte buna! Se poate bea asa cum e sau cu cafea, sambata dimineata.
inrgediente:
- 200 ml whisky
- 200 ml frisca lichida
- 60 gr ciocolata cu lapte
- 2 linguri cafea
- 400-500 gr dulce de leche - se obtine din 1 l lapte gras si 250 gr zahar, un praf de sare si unul de bicarbonat, dupa metoda descrisa aici - nu trebuie sa fie foarte gros si oricum se mai intareste stand in frigider; eu am pus 500 ml pentru ca nu imi place prea alcoolizata bautura, dar incepeti cu 400, gustati, mai puneti o lingura, gustaaaati..., inca o lingura, gustaaaati ..... hac!
metoda:
- se pune frisca intr-un vas pe foc mic; cand e aproape de punctul de fierbere se stige focul si se adauga patratelele de ciocolata; se lasa 2-3 minute, apoi se amesteca pana se topeste ciocolata;
- se lasa deoparte cateva minute, apoi se adauga dulceata de lapte, cafeaua si whisky; se amesteca bine, se pune in sticla si se pastreaza la frigider;
- din cand in cand se scutura bine sticlele cu lichior (se si gusta licoarea, cu ocazia asta); daca raman cateva bucati mici de ciocolata nedizolvata ele vor disparea complet in cateva zile
Pofta buna!
Super reteta, rapida si delicioasa. Merita facuta bunatatea asta!
RăspundețiȘtergereImi laud si eu productia la fiecare inghititua :)
ȘtergereOf, abia scapasem de obsesia cu Baileys si iata peste ce am dat. E clar, n-am nicio sansa ;)
RăspundețiȘtergerehaha, imi pare rau ca ti-am dat de lucru, dar urmeaza o lunga obsesie pentru bautura asta - la mine s-a instalat deja!
Ștergere