Nu stiu de ce nu m-am gandit pana acum sa fac singura biscuiti de-astia simpli, care se pot manca unsi cu crema de ciocolata, lipiti doi cate doi cu gem sau pur si simplu, ei cu ei. Fiind o reteta frantuzeasca clasica am ales "La Cuisine de Bernard" ca sursa, si mai sunt acolo muuuulte retete pe care trebuie sa le incerc!
ingrediente:
- 250 g faina 000
- 120 g zahar pudra vanilat (adica din borcanul cu zahar pudra in care tin pastai goale de vanilie)
- 130 g unt rece
- praf de sare
- 18 g ou (spargeti un ou, il bateti usor, apoi cantariti)
metoda:
- se amesteca faina cernuta cu zaharul cernut si el;
- se amesteca in robotul de bucatarie faina, zaharul, praful de sare si untul taiat cubulete; se adauga oul batut; se amesteca pana cand compozitia devine omogena;
- se intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt astfel incat sa ajunga la 6 mm grosime; se decupeaza discuri care se aseaza pe o planseta cu hartie de copt, apoi se lasa in frigider o ora;
- se incinge cuptorul la 180 gr C;
- se coc biscuitii 15-20 de minute, apoi se scot cu grija pe un gratar de racire.
Se pot pastra in cutii inchise. Din cantitatile de mai sus au iesit aprope 2 tavi mari de biscuiti (cam 30 de bucati, dar am uitat sa-i numar).
Pofta buna!
Cei mai simpli, dar cei mai buni :)
RăspundețiȘtergereConfirm, sunt foarte buni!
ȘtergereDaca sunt de post ce cauta oul in compozitie?
ȘtergereAnonim, am recitit reteta de 2 ori, am verificat lista cu retete de post si nu apare acolo, am verificat etichetele ... si nu gasesc ca as fi zis undeva ca sunt de post!
Ștergere