sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Clafoutis cu pere



O reteta usoara care doar schimba ciresele din clafoutis-ul clasic cu pere. Perele se potrivesc cel mai si cel mai bine cu ciocolata, asa ca am  decorat prajitura cu firisoare de ciocolata.

ingrediente:
- 500 gr pere
- 300 ml lapte
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 100 gr faina cernuta
- esenta de vanilie
- praf de sare
- 50 gr ciocolata (amaruie dar nu foarte)
- 25 gr unt
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu - treapta "2 fara un sfert"
- se curata perele si se taie cubulete;
- se pun in vasul robotului de bucatarie laptele, ouale, faina, zaharul, praful de sare si esenta de vanilie; se pune capacul si se amesteca la viteza mare 1 minut;
- se unge cu unt tava aleasa; trebuie sa fie destul de mare, astfel incat stratul de aluat sa nu fie prea gros (tava mea are 24 x 30 cm);
- se pun perele in tava, in strat uniform, apoi se toarna aluatul;
- se coace clafoutis-ul 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra;
- cand prajitura s-a racit putin se topeste la baie de abur ciocolata cu untul;
- se toarna ciocolata topita intr-o punga, se taie varful acesteia si se decoreaza prajitura.


Pofta buna!

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...