duminică, 10 aprilie 2011

Macaroane cu sos de rosii si vinete


Acesta este un fel de mancare din resturi. Cantitatile sunt aproximative, mai mult dupa ochi decat dupa cantar. Nu conteaza prea mult "farmacia" retetei, cat "chimia" - combinatia vinete - rosii - branza - paste fainoase.
Se face asa :
- se toaca o jumatate de ceapa si se pune intr-o tigaie in ulei incins, pana devine sticloasa;
- se adauga 2 catei de usturoi tocati, apoi pasta de rosii - vreo 200 ml , sa zicem;
- se adauga busuioc, sare si piper, o priza de zahar si vinetele - ramase de la tarta provensala, cam cat o vanata mica; se fierb impreuna 5 minute;
- intre timp se fierb macaroane (cam 200 gr, uitate in camara de cine stie cand);
- se unge un vas termorezistent rotund cu ulei si se aranjeaza macaroanele concentric; deasupra se toarna sosul de vinete cu rosii, la care - daca e prea gros - se adauga 200 ml suc de rosii (desfacut special pentru aceasta mancare, un contrast la toate resturile de pana aici); deasupra se rade cascaval si se da la cuptor pentru 20 de minute;
- dupa ce se raceste putin se taie ca si cum s-ar taia un tort si se serveste cald.

 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...