N-am mai mancat varza de Bruxxeles cruda, dar m-am gandit ca daca varza alba obisnuita se poate manca negatita, ar terbui ca si varzutele cele mici sa fie comestibile crude. Sosul este putin neobisnuit pentru ca e dulce-acrisor - dulceata vine de la siropul de artar, cu aroma lui inconfundabila. In timp ce preparam dressingul mi-as fi dorit sa gandesc inainte si sa pun iaurt in loc de ulei de masline cum spunea reteta-sursa-de-inspiratie, dar asta ramane o idee de incercat data viitoare.
ingrediente:
- 500 g varza de Bruxxeles
- 1 mar
- semintele de la o jumatate de rodie
- 1/2 cana nuci
- 1/2 cana merisoare uscate
- 1/2 cana samburi de dovleac
pentru sos:
- 1/4 cana maioneza
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/4 cana sirop de artar
- 1 lingura de otet
- 1 lingurita mustar macinat
- sare, piper
metoda:
- varzutele de Bruxxeles se curata de frunzele exterioare, se spala, apoi se taie subtire;
- marul, cu tot cu coaja dar fara samburi, se taie in sferturi si apoi felii subtiri;
- se aseaza intr-un bol varza, merele, mersioarele, samburii de dovleac si nucile taiate mare;
- se amesteca ingredientele pentru sos, apoi se adauga peste salata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu