marți, 24 aprilie 2012

Briose cu visine si ciocolata amaruie

Pentru provocarea secreta a lunii aprilie, Ama mi-a repartizat blogul Ginei numit As manca ceva bun - o expresie care-mi trece prin cap cel putin o data pe zi.... Mi s-a parut promitatoare combinatia de  ciocolata amaruie cu visine pe care am gasit-o in reteta ei de briose. Am modificat putin cantitatile, pe ici pe colo, si am urmat sugestia Ginei de a folosi visine din visinata. Rezultatul a fost excelent, motiv pentru care ma bucur ca mai am visine imbatate care vor ajunge si ele in briose!

ingrediente (12 bucati) :
- 250 gr faina 000 cernuta
- 1 lingura de cacao (10 gr) cernuta
- 1 lingurita praf de copt (5 gr)
- un varf de cutit bicarbonat
- 200 gr zahar 
- 1 ou
- 50 gr unt topit si racit
- 150 ml iaurt
- 100 ml lapte
- 50 gr visine din visinata, fara samburi, taiate in 4
- 90 gr ciocolata amaruie (o tabla Poiana) tocata mare
metoda:
- am folosti metoda clasica pentru briose, adica am amestecat itnr-un bol ingredientele uscate inclusiv ciocolata si visinele, in alt bol cele umede; am amestecat apoi cele doua compozitii, fara sa insist prea mult, am umplut 12 hartii de briose, le-am pus in tava speciala; am copt briosele la foc mediu (treapta "2 fara un sfert" care cred eu ca e in jur de 175 de grade C) - 25 de minute; se testeaza cu o furculita (frigaruie / scobitoare) - daca iese curata, briosele sunt coapte.
Sunt bune cu o cafea dimineata, sau cu iaurt seara ... la pranz inca nu le-am verificat dar urmeaza si asta! Multumesc pentru idee, Gina!
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Poiana are ciocolata amaruie? Nu am stiut, eu o prefer pe Heidi cu 85% cacao, mananc zilnic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut si eu o perioada de ciocolata neagra zi de zi - dar parca m-am saturat :D, acum vreau mai dulce. Poiana n-are decat vreo 60% (citez din memoria care ma cam lasa, n-am in fata ambalajul) - dar imi place foarte mult la prajituri.

      Ștergere
  2. Liana, ma bucur ca ti-au iesit briosele si ca ai fost multumita de rezultatul final! Eu nu le-am mai facut de atunci, cred ca nu ar strica sa le readuc in atentie. Chiar mi-ai facut pofta, ar fi mers de minune cu cafeaua din fata mea :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte multumita ma declar, o sa mai fac cu siguranta pana mai am visinele alcoolizate! multumesc :)

      Ștergere
  3. O combinatie pe placul meu visine cu ciocolata!!yamiii!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din fericire visinele fac sa dispara vina de a manca atata ciocolata :)) (nu conteaza ca-s din visinata - fructe sa fie)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...