marți, 22 noiembrie 2011

Crema de ciocolata cu alune

Adica un fel de nutella de casa! Nu ca ar avea Nutella vre-un defect (nici macar nu m-am speriat citind ingredientele pe eticheta, n-are decat cateva E-uri din margarina) - dar mi s-a parut interesanta reteta lui David Lebovitz. Nutella asta  nu-i totusi 100% "de casa" pentru ca foloseste ciocolata, dar poate va urma un experiment in care voi inlocui ciocolata cu cacao + unt.
ingrediente pentru un borcan (de Nutella, bine-nteles):
- 80 gr alune
- 200 ml lapte
- 30 gr lapte praf integral
- un praf de sare
- 1 lingura zahar
- 50 gr ciocolata amaruie
- 100 gr ciocolata cu lapte
(Reteta originala contine miere in loc de zahar, si migdale, pe langa alune.)
metoda:
- se topeste ciocolata la baie de abur;
- se pune la fiert laptele cu laptele praf, sarea si zaharul; se lasa sa dea un clocot;
- alunele curatate de coaja se coc in cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute scuturand tava din cand in cand; dupa ce s-au racorit se curata usor cojita subtire de pe ele; se macina alunele cat de fin se poate / ne place;
- se amesteca alunele cu ciocolata topita, apoi se adauga si laptele cald;
- se pune crema in borcan si se lasa in frigider cel putin o ora sa se intareasca.
Painea cea minunata care se zareste in poze este paine moale pentru sandwich (cu maia) - reteta de la Codruta, bine-nteles.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...