Uneori simt ca ar trebui sa mananc mai putin, mai usor, cu mai multe verdeturi si legume, fara zahar, fara faina, fara carne, fara prajeli .... Zic atunci ca mananc mai dietetic, dar dieta e una a mea personala, dupa cum simt pe moment ca ar trebui sa fie. De data aceasta regula numarul 1 este sa (incerc sa) mananc doar de foame - nu de pofta, nu de chef de rontait, nu de lipsa de alta activitate. Incercati, o zi: veti fi uimiti de cat de putin are nevoie, de fapt, organismul. Urmatoarele puncte de atins in dieta asta: fara zahar (cu exceptia unui desert, duminica), fara paine si paste fainoase (albe), multe legume. Aceasta salata corespunde regulilor autoimpuse, dar cine are o dieta fara maioneza o poate inlocui cu iaurt, cu toate ca putin ulei nu strica nimanui iar unele vitamine chiar au nevoie de ulei. Reteta originala avea broccoli crud, dar imi place mai mult fiert la aburi - e mai usor de digerat si gatit in acest fel isi pastreaza toate vitaminele.
ingrediente:
- 1 buchet de broccoli - nici mare, nici mic
- 1 morcov
- 1 mar
- 4 linguri merisoare uscate
- 4 linguri nuci
pentru sos:
- 4 linguri maioneza (din galbenus, mustar, ulei)
- 4 linguri smantana
- sare, piper
- 1 lingura zeama de lamaie
metoda:
- broccoli se spala si se desface in buchetele mici; tulpinile se taie felii sau cubulete; se fierbe la aburi timp de 10 minute, apoi se clateste sub jet de apa rece;
- morcovul se da pe razatoare;
- marul se taie in 8, cu tot cu coaja, se curata de samburi, apoi se taie felii subtiri;
- nucile se coc in cuptor (sau se prajesc intr-o tigaie, fara ulei) pana se rumenesc; se curata de cojite, apoi se taie in bucati maricele;
- se amesteca broccoli cu nuci, merisoare, mar si morcov; separat se prepara sosul, apoi se toarna peste legume si se amsteca bine.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu