Tartele acestea sunt foarte simple, umplutura contine putine ingrediente pentru ca toate au arome puternice: hribi, putin usturoi, leurda si cateva firmituri de branza deasupra (optional). Reteta pentru aluat am gasit-o la Laura, e de post, am ales ca si umplutura sa fie fara oua sau smantana, asa ca tartele astea sunt usoare si totusi foarte gustoase. Se pot face 6 tarte mici (diametrul formei 10 cm) sau una mare (24 cm).
ingrediente pentru aluat:
- 250 g faina 000
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita ierburi de Provence
- 100 ml apa
- 100 ml ulei de floarea soarelui
ingrediente pentru umplutura:
- 500 g hribi congelati
- 2 catei de usturoi
- o legatura de leurda
- sare, piper
- 50 g branza sarata (am incercat cu burduf si cu gorgonzola)
metoda:
- se incinge cuptorul la 175 grade C;
- se pun ciupercile intr-o cratita pe foc mic, cu putina apa, sub capac; cand s-au dezghetat se adauga sare si piper si cei 2 catei de usturoi tocati; se lasa la fiert pana sunt gata ciupercile;
- se lasa la racit, apoi se taie bucati (daca erau bucati mari, ca ale mele); se spala si se toaca leurda;
- se amesteca faina cu sarea, praful de copt si ierburile; se toarna apa si uleiul, se amesteca bine si se framanta putin cu mana cat sa se omogenizeze aluatul;
- se imparte aluatul in 6; se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe blatul usor infainat si se aseaza in forme;
- se aseaza un strat de leurda peste aluat, apoi ciupercile si desupra cateva bucatele de branza, daca folositi;
- se coc tartele 30 de minute.
Se servesc calde, merg bine cu o salata de rosii.
Pofta buna!
Ce bine arata tartele tale! Micute si dragute!
RăspundețiȘtergerePortiile individuale imi par si mie mai dragute, parca dac mananc ceva "mic" (nu ceva mica taiat dintr-o bucata mare) si caloriile sunt "mici"...
ȘtergereCu hribi,lesin!:)
RăspundețiȘtergereSuper!
Hehe, si mie-mi plac de sa lesin :))
Ștergerearata super bine! Imi place combinatia
RăspundețiȘtergereArata cam salbatic, dar e foarte buna.
ȘtergereVai cum arata! Ador tartele astea micute, mai ales langa o salata verde, asa de primavara. Mor de pofta!
RăspundețiȘtergereOrice e mic pare nevinovat, asa-i si cu tartele ... parca daca-s mici, nu pot fi "pacatoase" ...
ȘtergereArata fabulos tartele astea, o sa ma bantuie imaginea lor astazi. Tocmai astazi, cand e zi cu alergatura si fara timp de copt! :) Dar cu siguranta o sa pregatesc cateva in weekend! Sunt prea frumoase si gustoase.
RăspundețiȘtergereAsa fac si eu, in timpul saptamanii (mai intens joi si vineri) imi pregatesc programul de copt pentru sambata si duminica :). Dar cu primavara asta, as sta mai mult pe-afara...
Ștergere