marți, 7 iunie 2011

Prajitura cu rubarba si branza

Un desert usor de facut, racoros si inviorator. Am gasit reteta la Anna Olson, din poza careia s-ar parea ca in Canada si rubarba e mai roz .....
ingrediente:
- 600 gr rubarba taiata cubulete
- 200 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri amidon
- 250 gr biscuiti graham maruntiti
- 50 gr zahar
- 75 gr unt topit
- 200 gr branza de vaci
- 3 linguri zahar pudra
- 200 ml frisca
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu (treapta 2);
- se pune rubarba, 200 gr zahar, esenta de vanilie si 80 ml apa intr-o tava nu prea adanca, se acopera cu folie de aluminiu si se coace 30 de minute;
- se scurge siropul lasat de rubarba, se aduce la punctul de fierbere si se toarna in el amidonul dizolvat in 2 linguri de apa rece; se lasa  sa fiarba, amestecand,  pana se ingroasa putin, apoi se toarna peste rubarba si se lasa sa se raceasca;
- biscuitii farmitati se amesteca cu untul topit si cu 50 gr zahar, apoi se aseaza intr-o tava si se preseaza cu dosul unei linguri;
- se coace 10 minute;
- se amesteca in robotul de bucatarie branza cu zaharul pudra pana devine o compozitie cremoasa;
- se adauga frisca lichida si se mai mixeaza 2-3 minute;
- dupa ce s-a racit blatul de biscuiti se intinde peste el crema de branza cu frisca, iar deasupra se aseaza rubarba; se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de a servi.

 Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...