marți, 1 martie 2011

Cuib de viespi



cuib de viespi 2014
Aceasta s-ar putea sa fie retea aflata pe locul 2 in topul "frecventa repetarii" (dupa cheesecake fara coacere). Sau o fi pe locul 3, imediat dupa papanasi?....




ingrediente (la temperatura camerei) :

- 500 gr faina cernuta
- 20 gr drojdie proaspata
- 2 galbenusuri
- praf de sare
- 300 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 gr unt
- 600 ml lapte
metoda:
-  din faina, galbenusuri, drojdie, 300 ml lapte (jumatate din cantitatea totala) si praful de sare se framanta un aluat ca cel de paine; se lasa la dospit intr-un loc caldut, intr-un bol acoperit, aprox. 30 de minute;
- se freaca untul cu zaharul vanilat si cu 150 gr zahar (din nou, jumatate din cantitatea totala);
- pe masa infainata se intinde aluatul pana se obtine un dreptunghi cu grosimea de cca 1/2 cm;
- se unge cu untul amestecat cu zahar si se ruleaza strans; se taie bucati de 3 cm care se aseaza in tava cu hartie de copt , asezate pe taietura, in forma de fagure;
- se incinge cuptorul la foc domol ( treapta 1 + 2/3, la cuptorul meu cu 3 trepte) si se lasa cuiburile sa dospeasca in tava acoperita cu un servet de bucatarie pana se umple tava (30' - 45');
- se coc cuiburile aprox.  45 de minute, pana devin aurii; intre timp se dizolva restul de zahar (150 gr) in restul de lapte (300) si se toarna peste cuiburi; se mai lasa in cuptor 15';
- urmeaza partea cea mai dificila : in bucatarie e un miros minunat, de  dulce cu unt,  cuiburile sunt gata, crocante la exterior si moi in interior, cu o crusta de caramel dedesubt, dar trebuie sa asteptam sa se racoreasca ... putin .. cat putem ...

Pofta buna!


3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...