Rulada cu crema de branza si somon afumat are deja abonament pe masa de Anul Nou pentru ca arata bine, e cu peste, e buna si se face extrem de simplu. De fapt, nici nu e prea mult de facut la acest aperitiv, aproape ca nu e o reteta, toata treaba consta in a asambla ingredientele si a lasa apoi totul la rece.
Am incercat si alte variatiuni pe aceesi tema, de unde cele 3 spirale cu culori diferite din poze.
ingrediente:
- 2 lipii mari (au vreo 30 cm diametru)
- 1 cutie crema de branza cu smantana (almette, e foarte buna si daca e sa dau crezare etichetei, nu contine decat branza, smantana si sare)
- 200 g somon afumat
metoda:
- se intinde crema de branza pe lipii, in strat subtire;
- se aranjeaza deasupra feliile subtiri de somon afumat; se ruleaza lipiile, strans, si se invelesc in folie de plastic; se lasa in frigider cateva ore;
- se taie felii intainte de a le servi.
Alte variante de umpluturi:
- crema de branza sarata + branza de vaci + ardei gras rosu tocat + amestec de condimente spaniol (contine sare, piper, usturoi granulat, cimbru, boia);
- crema de branza almette cu smantana + porumb + ceapa verde uscata + boabe de mustar macinate.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu