Aceste dragute si gustoase fursecuri au fost pe farfuria cu prajiturele cu care l-am asteptat pe Mos Craciun. Sunt dulci-acrisoare, cu aroma de nuca de cocos suficient de prezenta, au ciocolata si arata bine, asa ca pastrez reteta in caiet pentru repetari ulterioare. (Am gasit-o pe un blog descoprit nu demult care inca ma uimeste cu minunatiile pe care le vad acolo.)
ingrediente (44 bucati):
- 210 g faina alba
- un praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 90 g nuca de cocos
- 110 g unt moale
- 40 g zahar pudra
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 1 lingurita extract de vanilie
- aprox. 3 linguri de apa si 3 de zeama de lamaie (reteta originala nu avea deloc lichid dar avertizeaza ca ar putea fi necesar);
- 100 g ciocolata alba topita
metoda:
- se incinge cuptorul la 180 grade C;
- se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie, fara ciocolata si fara apa si zeama de lamaie; lichidele se adauga daca nu s-a adunat aluatul, putin cate putin;
- se intinde aluatul pe blatul usor infainat astfel incat sa aiba 3-4 mm grosime; se taie discuri de 4 cm diametru; se aduna resturile dse aluat, se intinde si se decupeaza;
- se coc fursecurile aproximativ 15 minute, pana cand marginile devin aurii;
- se topeste ciocolata pe baie de abur, se pune cate o lingurita pe fiecare fursec; se orneaza cu fire de coaja de lamaie.
Pofta buna!
I am crazy about cookies and like your idea of topping them with some white chocolate very much. They look delicious too:)
RăspundețiȘtergereThese cookies are really good, but I took the idea from this blog : http://pastry-workshop.com/coconut-lemon-cookies-fursecuri-cu-nuca-de-cocos-si-lamaie/ - you shoul really see the wonders that she makes, and she writes in Romanian and in English - I just used a little more white chocolate :)
Ștergere