luni, 24 septembrie 2012

Briose cu cacao si ciocolata alba


Aceasta e prima reteta pe care am incercat-o din noua mea carticica despre "cupcakes & muffins". Briosele (adica muffins) au iesit foarte bune, le-au laudat toti cei care le-au gustat, asa ca vor urma si alte retete din carte. Sunt 100, in total.

ingrediente (12 bucati):
- 200 gr faina 000 cernuta
- 25 gr cacao
- 1 pliculet praf de copt (10 gr)
- 1 lingurita rasa scortisoara macinata
- 115 gr zahar
- 180 gr ciocolata alba, taiata bucati
- 2 oua
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml lapte
metoda:
- se incinge cuptorul la 200 gr C;
- se amesteca faina, praf de copt, cacao, zahar si scortisoara; se adauga 120 gr ciocolata alba;
- intr-un alt vas se amesteca ingedientele umede (ouale batute usor, uleiul, laptele); se combina cele doua compozitii si se repartizeaza in 12 hartiute de briose;
- se coc aproxiamtiv 20 de minute;( se verifica cu o scobitoare daca sunt coapte);
- se lasa la racit in tava timp de 2 minute, apoi se scot briosele pe un gratar;
- se topeste restul de ciocolata la baie de abur, cu atentie (ciocolata alba se  taie usor); mi s-a parut ca cea folosita de mine nu se inmoaie destul asa ca am adaugat putin unt, dar  nu e obligator;
- se decoreaza briosele cu ciocolata topita; cand aceasta s-a intarit se pudreaza cu cacao si se servesc.


Pofta buna!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...