Aceste fursecuri (biscuiti) sunt destul de dietetice pentru ca au faina integrala, faina de ovaz si extrem de putin zahar - am calculat cam 2 g / bucata. Cum nu sunt foarte dulci, se potriveste langa ele un gem (care ar agrava situatia), dar nu e obligator pentru ca sunt foarte buni simpli, cu iaurt, ori un pahar cu lapte. (Sau se pot unge cu nutella, pentru ca la cat unt contin, dieta s-a cam dus pe apa sambetei!) Eu am facut aluatul manual (mai putine vase de spalat), dar se poate face si cu robotul de bucatarie.
ingrediente:
- 90 g faina integrala de grau
- 90 g faina 000
- 30 g faina de ovaz
- 1 lingurita (4 g) praf de copt
- un praf de sare
- 110 g unt
- 40 g zahar brun
- 50 g miez de nuca macinat
- 90 ml lapte (6 linguri)
- lapte pentru uns si zahar pentru decor
metoda:
- se incinge cuptorul la 180 grade C;
- se amesteca fainurile cernute (inclusiv taratele care raman in sita) cu zahar, sare si praf de copt; se adauga unutul rece taiat cubulete si se farmiteaza cu varfurile degetelor, pana cand bucatelele de unt ajung mai mici decat un bob de mazare;
- se adauga nucile, apoi treptat laptele, amestecand usor cu lama unui cutit sau cu o furculita; aluatul nu trebuie framantat sau lucrat prea mult pentru a nu se topi untul din el;
- se intinde aluatul pe blatul usor infainat pana cand ajunge la grosimea de aproximativ 5 mm;
- se decupeaza fursecurile in forma dorita, se aseaza in tava pe hartie de copt;
- aluatul ramas se aduna, se framanta putin si se intinde din nou;
- se ung fursecurile cu lapte, se presara zahar si se coc 12-15 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu