vineri, 14 martie 2014

Tapenade




Tapenade este o pasta din masline, capere, ansoa si ulei de masline, al carei nume vine din cuvantul provensal pentru capere, tapenas - dupa cum aflam de pe wiki. Unele variante au si ton, dar asta se indeparteaza de reteta traditionala si mi se pare ca devine o pasta de peste mai mult decat de capere si masline.  E destul de sarata, asa ca se unge pe paine in strat subtire, dar se poate pastra in frigider, intr-un borcan inchis, 3-4 saptamani.

ingrediente:
- 150 g masline negre, fara samburi (au iesit din aproape 250 g masline negre intregi carora le-am scos samburii)
- 100 g capere (in sare) clatite bine si scurse
- 70 g ansoa  (conserva in ulei)
- 1 catel de usturoi
- cimbru, piper
- 100 ml ulei de masline
metoda:
- se pun maslinele, caperele, fileurile de ansoa, usturoiul, piper si cimbru intr-un blender; se maruntesc apoi se adauga, treptat, uleiul de masline.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Este foarte bun acest preparat, are un gust pronuntat dar fin in acelasi timp. Pentru cine nu a incercat inca, nu faceti prea mult, s-ar putea sa nu fie pe placul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...