Pasiunea mea pentru untul de arahide a inceput sa o ia razna, astfel ca am ajuns sa-mi placa si sub forma uns pe paine sau pe un biscuite, cu gem de strugurei deasupra. Asa ca urmatorul pas logic a fost sa incerc aceste fursecuri, clasice ale bucatariei americane - mai exact canadiene, in cazul de fata, deoarece am folosit reteta Anei Olson.
ingrediente (pentru aprox. 40 de bucati) :
- 225 g unt
- 280 g zahar
- 250 g unt de arahide
- 2 oua mari
- 1 lingurita extract de vanilie
- 450 g faina 000
- 10 g praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat
- gem de coacaze rosii (sau jeleu), ori zmeura, ori caise,
metoda:
- se incinge cuptorul la 175 grade C;
- se freaca untul cu zaharul cateva mintue, pana cand devine spumos; se incorporeaza untul de arahide, apoi ouale - unul cate unul si extractul de vanilie;
- se amesteca faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga la crema de unt si se amesteca bine cu ajutrul unei spatule;
- se pun gramajoare de aluat, cate o lingura (am folosit o lingura de masurat care are forma unei jumatati de sfera), cu 4-5 cm distanta intre ele, pe tava cu hartie de copt; se face o adancitura cu degetul in mijlocul fiecareia;
- se coc fursecurile 12-15 minute; cand se scot din cuptor se poate reface adancitura - pentru asta am folosit o lingurita metalica semisferica (cu care se pot decupa bilute de pepene galben, de exemplu);
- dupa ce s-au racit fursecurile se pune putin gem sau jeleu in mijloc.
Pofta buna!
Yummy, ce fursecuri delicioase am gasit eu aici ;) Vreau si eu cateva langa cana mea cu ceai!
RăspundețiȘtergereIti place si tie combinatia asta ciudata ? :))
ȘtergereImi plac foarte mult biscuitii astia ca niste nasturei / banuti, dar nu-i leg deloc de idea de fursecuri, poate si pentru ca nu-mi plac absolut deloc, pentru ca sunt prea subtiri, grase si in acelasi timp fainoase/inecacioase, dar este posibil sa fie doar o definitie persoanala :)) Oricum, ai tai arata excelent.
RăspundețiȘtergereAdica zici ca iti place cum arata dar nu si la gust? Subtiri nu-s sigur (poate era buna o poza cu sectiunea), grase cam sunt, cu atata unt si unt de arahide in ele ..., dar nu si inecacioase, mai ales cu jeleu / gem care le face sa alunece bine pe gat.
Ștergere