marți, 5 februarie 2013

Prajitura cu lamaie si mac




O prajitura simpla, aproape plicticoasa daca nu ar fi gustul inviorator de lamaie si stratul crocant de zahar deasupra.

reteta de Mary Berry

ingrediente - pentru aluat:
- 225 gr unt moale
- 225 gr zahar brun
- 275 gr faina 000
- 2 lingurite rase praf de copt
- 4 linguri lapte
- 4 oua
- coaja rasa de la 2 lamai
- 25 gr mac
pentru sirop:
- zeama de la 2 lamai
- 175 gr zahar tos
metoda:
- se incinge cuptorul la 160 grade C;
- se freaca untul pana devine cremos, apoi se pun toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie si se amesteca bine;
- se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace 35-40 de minute; prajitura e gata atunci cand se strange putin, departandu-se de peretii tavii;
- se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit in tava 5 minute, apoi se rastoarna pe un gratar si se dezlipeste cu atentie hartia de copt; se intoarce cu fata in sus si se mai lasa putin sa se raceasca;
- se amesteca zeama de lamaie cu zaharul (fara a-l dizolva), apoi se toarna incet peste prajitura asezata pe o tava  care sa retina siropul ce curge pe margini;
- dupa ce s-a racit complet se taie bucati.

Pofta buna!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...