miercuri, 27 iulie 2011

Peste in fulgi de porumb


Mie imi place pestele gatit mai dietetic - la cuptor sau gratar; lui ii place imbracat in malai si prajit! Asa ca de fiecare data cand ne hotaram sa gatim peste, urma intrebarea : facem ca mine sau ca tine ? Asta este o varianta de a gati pestele care ne place amandurora, are si (un fel de) malai, dar nu e prajit ci copt.
ingrediente (4 portii):
- 800 gr - 1 kg file de peste (aici - merlucius)
- 2 oua
- 150-200 gr fulgi de porumb zdrobiti
- sare, piper, coriandru macinat
pentru sos:
- 3 catei de usturoi
- 200 gr iaurt grecesc
- zeama de lamaie, sare, coriandru macinat
metoda:
- se incinge cuptorul pe treapta 2 (200 grade);
- pestele se taie fasii de 1.5 - 2 cm latime;
- se bat ouale cu sare, piper si coriandru;
- fasiile de peste se dau prin ou, apoi prin fulgii de porumb zdrobiti (se pot zdrobi in mojar, sau cu un sucitor, pusi intr-o punga; sau cu un "pulse" la robotul de bucatarie; oricum, bine ar fi sa nu fie transformati in malai, sa ramana si bucati mai mari de fulgi crocanti);
- se coc pe o tava cu hartie de copt, in 15-20 de minute, intorcand bucatile pe partea cealalta dupa 10 minute;
- pentru sos se zdrobeste usturoiul cu putina sare, ca pentru mujdei, apoi se adauga zeama de lamaie, putin coriandru macinat si iaurtul;
- se pot manca cu cartofi natur, la cuptor, prajiti etc  sau doar cu o felie de paine (in poza de sus se intrezareste coaja unei paini-  productie proprie).


Pofta buna!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...