sâmbătă, 19 martie 2016

Prajiturele cu unt de arahide si ciocolata (fara coacere)




Reteta aceasta este o combinatie dintre doua deserturi de care mi-ar fi fost pofta si nu stiam pe care sa-l aleg, asa ca am facut un fel de "2 in 1". Asta se intampla cand imi pun in cap sa nu mai fac dulciuri decat o data pe saptamana dar lista de link-uri cu retete de incercat este tot mai lunga ... Prajiturelele de fata sunt bune de facut iarna, dupa calorii si ingrediente - ciocolata, unt de arahide, fulgi de ovaz, jeleu - dar de tinut minte si pentru la vara pentru ca se fac fara coacere.


ingrediente (10 bucati):
- 100 g unt
- 125 g + 60 g unt de arahide
- 50 g fulgi de ovaz
- 80 g biscuiti digestivi
- 100 g zahar pudra
- 120 g ciocolata (40 g cu lapte si 80 g amaruie)
- 50 g jeleu de struguri (se potriveste si jeleu de strugurei)
metoda:
- se pune intr-o cratita untul si 125 g unt de arahide; se topesc, pe foc mic, amestecand usor;
- se ia de pe foc si se adauga biscuitii macinati, fulgii de ovaz si zaharul pudra; se amesteca bine;
- se imparte compozitia in 10 forme de silicon pentru briose, presand usor cu lingurita;
- dupa ce compozitia a ajuns la temperatura camerei, se pun formele in frigider;
- se topeste la foc mic ciocolata tocata si untul de arahide ramas (60 g);
- se scot formele din frigier; se pune jeleu in mijlocul prajituricii, avand grija sa nu ajunga pana la margini; se toarna ciocolata topita, intai de jur imprejurul jeleului, apoi si deasupra acestuia; se lasa la racit in bucatarie, dupa care in frigider, pana cand se intareste ciocolata.



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. e o combinatie clasica, iar daca va place untul de arahide o sa va placa si prajiturelele astea.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...