Pe numele lor orginal "chicken nuggets", bucatelele astea crocante sunt un fel de pui pane la care, fiindca bucatile de carne sunt mici, este mult mai multa crusta decat la snitelul clasic facut din ditamai bucata de carne. Se pot gati si in cuptor, dar mie nu imi ies asa de bune ca cele prajite, mi se pare ca ia mai mult timp sa se rumeneasca si carnea devine prea uscata, asa ca mai am de studiat. Cu toate ca nu-mi place sa stau langa tigaie sa prajesc (orice), nuggets de genul asta imi plac asa de mult incat merita sarcificiul, din cand in cand. Merg bine cu un sos din conopida (nu strambati din nas ca-i bun) cu usturoi si iaurt - conopida fiarta, zdrobita, racita, amestecata cu putin ulei de masline, usturoi tocat, iaurt si sare.
ingrediente:
- 700 g piept de pui
- 60 ml ulei pentru prajit
- 2 oua mari batute cu o lingurita apa
- 2 linguri cu varf de faina integrala
- 1 cana pesmet
- 1/2 cana parmezan ras
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita rozmarin
- 1/4 lingurita usturoi granulat
- 1/4 lingurita ceapa pudra
- 1/2 lingurita boia
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita coaja de lamaie
metoda:
- carnea de pui se taie in bucatele d 1-2 cm;
- se amesteca toate ingredientele de la pesmet inclusiv in jos;
- se trec bucatile de pui prin faina;
- se scutura excesul de faina, se trec bucatile de carne prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet si parmezan;
- se prajeste carnea, in transe, pe ambele parti.
Se serveste cu cartofi, salate, sosuri de orice fel - aici, sosul de conopida cu usturoi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu