marți, 5 noiembrie 2013

Chilli con carne



Am facut si mai demult mancarea asta si nu-mi explic cum de am uitat de ea, pentru ca tare ne-a placut, se face usor si se poate pregati o portie mare (pentru multi meseni sau pentru mancat si a doua zi).

ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de ulei
- 1 ardei gras rosu (sau gogosar)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita rasa boia
- 2 lingurite rase chimion
- 500 g carne tocata amestec
- 300 ml supa de vita (sau pui, sau apa in lipsa supelor)
- 400 g rosii din conserva
- 2 linguri pasta de rosii
- 400 g fasole rosie (conserva)
- sare, piper
- 1 lingurita zahar sau un patratel de ciocolata amaruie, cica acesta din urma ar fi esential pentru a obtine o adevarata mancare mexicana - o bucatica mica, nu trebuie sa i se desluseasca gustul in mancare; eu am pus, dar daca faceam si o portie cu zahar in loc de ciocolata si as fi gustat din amandoua, nu cred ca le-as fi deosebit.
metoda:
-  se caleste ceapa tocata; cand devine sticloasa se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat marunt, boia si chimen; se lasa pe foc 5 minute, amestecand din cand in cand;
- se adauga carnea, se mareste focul; se desface in bucati, in tigaie, amestecand, pana se rumeneste;
- se adauga supa, rosiile tocate, pasta de rosii, zaharul (daca folositi), sare si piper; se lasa la fiert la foc mic, cu capac, timp de 20-30 de minute; se amesteca din cand in cand, pentru a verifica daca nu a scazut prea mult sosul;
- se clateste fasolea si se adauga la mancare, impreuna cu patratelul de ciocolata (daca nu ati pus zahar); se aduce din nou la punctul de fierbere, se pune capacul, se fierbe totul inca 10 minute.
Se serveste cu o lingura de smantana deasupra, cu paine proaspata.


Pofta buna!

Ce sursa mai buna pentru o mancare tex-mex decat ... bbcgoodfood?

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...