miercuri, 23 octombrie 2013

Prajitura cu pere si alune de padure



O prajitura simpla, nu exagerat de pacatoasa, pe care combinatia de pere si alune de padure coapte o ridica putin din randul plictisitoarelor prajituri englezesti de servit la ora ceaiului.



ingrediente:
- 100 g alune de padure
- 140 g faina 000
- 1 lingurita (3 g) praf de copt
- 150 g unt taiat cubulete
- 140 g zahar
- 2 oua batute usor
- 4-5 pere (aici, 4 pere cantarind 700 g)
- 50 g ciocolata amaruie taiata marunt
- gem de caise
- smantana pentru servit 
metoda:
- se incinge cuptorul la 160 grade C;
- se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili (diam, 20 cm);
- in timp ce cuptorul se incinge se pun alunele intr-o tava, la copt; se lasa 10-15 minute, pana se simte mirosul caracteristic si cojitele maro cad usor; se lasa alunele deoparte cateva minute, apoi se curata de cojite frecand alunele in palme;
- se macina alunele in robotul de bucatarie; se schimba cutitul cu piesa de plastic in forma de S; se adauga faina si praful de copt, se amesteca; se adauga untul, se amesteca pana compozitia seamana a firmituri; se adauga zaharul si ouale si se amesteca din nou, scurt;
- se scoate aluatul intr-un bol;
- perele se curata de coaja si de samburi; doua dintre ele se taie cubulete si se amesteca usor in aluat, impreuna cu ciocolata;
- se toarna compozitia in forma pregatita; celelalte doua pere se taie felii care aranjeaza deasupra aluatului;
- se coace prajitura 50-60 de minute (spune sursa; eu am lasat-o cam 75 de minute); e gata cand partea superioara e ferma la atingere (nu se simte ca o spuma ci ... ca o prajitura);
- se lasa la racit in forma 10 minute, apoi se scoate pe un gratar; se unge suprafata cu gem de caise incalzit.


Se serveste calduta sau rece, cu o lingura de smantana deasupra.


Pofta buna!

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...