Am cumparat un kil de prune pentru o tarta/placinta. Apoi m-am cantarit, am renuntat la tarta, si-am ramas cu prunele...
Imi place combinatia de carne cu fructe, si dupa un pic de cautare pe net am incropit aceasta mancare. Ne-a placut ce a iesit, si desi nu e mare filozofie notez reteta, sa n-o uit.
ingrediente:
- 4 pulpe intregi (cam 1 kg)
- 5-6 cepe mijlocii spre mici
- 20 de prune (cam 500 gr - aha, deci mai am juma de kil de prune... deci pot sa fac o tarta mai micuta...)
- sare, piper
- 150 ml vin alb demisec
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se aseaza intr-o tava unsa cu ulei jumatatile de prune (spalate si fara samburi) si ceapa taiata in bucati cam cat cele de prune; se sareaza putin;
- pulpele de pui se sareaza si se pipereaza, se aseaza peste ceapa si prune; se toarna vinul in vas si se stropeste cu putin ulei; se da la cuptor;
- din cand in cand se stropeste carnea cu sosul format in tava;
- se lasa la cuptor - cam o ora si jumatate, pana se face carnea (adica are 77 grade C; alta metoda de verificare e ca zeama care iese din carne cand e intepata trebuie sa fie limpede, nici rosiatica, nici alb-tulbure).
Am mancat cu cus-cus. E o mancare destul de usoara, prunele dau un gust acrisor care merge bine cu carnea de pui si cu dulceata cepelor.
Pofta buna!
Ce interesant! Nu am incercat niciodata pana acum puiul cu prune! Dar cum combinatia carne+fructe este printre preferatele mele, sunt convinsa ca si aceasta e un deliciu!
RăspundețiȘtergereA fost o noutate si pentru mine combinatia asta si cred ca se mai pot face variatiuni pe tema data.
ȘtergereCombinatia de pui cu cu prune este dementiala.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!
Cred ca mi-a ramas intiparita in minte de cand am vazut-o la tine prima data, si intr-adevar e o combinatie minunata!
Ștergere