Pagini

duminică, 23 martie 2014

Fursecuri cu afine, fulgi de ovaz si glazura de lamaie



Soare, cantec de pasari, iarba verde, pomi inmuguriti.... Cine sa mai aiba chef sa stea in casa si sa gateasca, iar apoi sa fotografieze ce-a gatit? (Ironic oarecum, pentru ca toata iarna am asteptat sa se lungeasca zilele, sa pot face poze care sa ajunga apoi pe blog.)
Fursecurile astea sunt aromate si, din cauza ca au fructe, chiar sanatoase; alte plusuri: se fac destul de repede, se pot pastra cateva zile intr-o cutie inchisa (pana la urmatorul picnic), si ajuta la golirea congelatorului.


ingrediente:
- 200 g faina 000
- 1/2 lingurita praf de copt (3 g)
- 1/2 lingurita sare (2 g)
- 200 g unt
- 220 g zahar tos alb
- 90 g zahar brun
- 2 oua
- 2 lingurite extract de vanilie
- 300 g fulgi de ovaz
- 150 g afine (nedezghetate, daca au fost congelate)
pentru glazura:
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 4-6 linguri zahar pudra vanilat (adica din borcanul cu zahar pudra in care stau pastaile goale de vanilie)
metoda:
- se incinge cuptorul la 180 grade C;
- se amesteca faina cu sare si praf de copt;
- in alt bol se freaca untul la temperatura camerei cu cele doua tipuri de zahar; se adauga ouale, apoi extractul de vanilie;
- se incorporeaza faina, amestecand bine cu o spatula;
- se adauga fulgii de ovaz si afinele, amestecand cu grija;
- se pune cate o lingura de aluat pe tava tapetata cu hartie de copt, lasand 4-5 cm intre gramajoare;
- se coc fursecurile 12-15 minute, pana cand marginile sunt usor maronii;
- se scot cu grija (pentru ca sunt moi) pe un gratar;
- dupa ce s-au racit, fursecurile se stropesc cu glazura preparata din cele doua ingrediente, ajustand cantitatile astfel incat sa obtineti consistenta dorita.


Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Cat de dragute sunt si pline de arome! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Paula, ma bucur ca-ti plac. Chiar e o combinatie reusita :)

      Ștergere
  2. Fursecurile astea sunt grozave, nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au afinele in combinatie cu ovazul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost foarte bune, cred ca asta le asteapta si pe ultimele afine din congelator :)

      Ștergere