Pagini

vineri, 28 martie 2014

Frittata cu praz si feta



Daca fac o omleta in care pun legume si branza, italienii ii spun frittata, iar spaniolii ii spun tortilla.  Noi i-am putea spune linistiti acestui fel de mancare "ratota cu cartofi, praz si feta", dar oricum i-am zice, e buna, satioasa si se face repede.

ingrediente (pentru 2 portii):
- 2 cartofi (200 g)
- partea verde a unui praz mare  (100 g)
- 3 oua
- 100 g feta
- sare, piper
- 2-3 linguri ulei
- 2 rosii uscate
metoda:
- se curata cartofii, se spala si se taie felii nu foarte subtiri (7-8 mm);
- prazul se taie bucati mari si se lasa intr-un bol cu apa rece, apoi se spala sub jet de apa;
- se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mijlociu; se aseaza feliile de cartofi si se face focul mic; (chiar daca dureaza mai mult timp, cartofii se vor praji iar avantajul este ca nu se arde uleiul);
- cand cartofii s-au rumenit pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se adauga prazul taiat felii subtiri;
- dupa ce cartofi s-au rumenit si pe partea cealalta, se toarna in tigaie ouale batute cu piper si putina sare; se aseaza deasupra branza feta rupta bucati si rosiile uscate taiate marunt; se pune capacul, focul in continuare - mic;
- cand omleta s-a inchegat dedesubt se intoarce pe partea cealalta - cu ajutorul unei farfurii mari sau, metoda lenesului la spalat vase, ajutandu-ne de capacul tigaii (cu conditia sa nu aiba marginile ridicate); se lasa pe foc inca  cateva minute; daca aveti o tigaie fara elemente din plastic sau lemn, se poate baga la cuptor pentru ultima faza a gatitului, fara ca frittate sa fie intoarsa in tigaie.
Se mananca cu salata sau muraturi, in functie de sezon.
In imaginile de mai jos se vad cele doua fete ale frittatei, plus o etapa intermediara - cartofii prajiti deja pe o parte si prazul tocmai adaugat in tigaie.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu