Pagini

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Mancare de linte cu rosii



Mancarea asta e de fapt un sos bolognez  in care carnea a fost inlocuita cu linte. Se face la fel si are gust asemanator, si servita cu paste fainoase si o tona de putin parmezan deasupra este incredibil de buna. Se pot pune si rosii tocate, sau tije de telina, dar ce se vede in imagini contine doar ingredientele de mai jos. Fiind cu linte, unul din ingredientele lunii la manifestarea "Dulce Romanie", ii trimit Corinei reteta.

ingrediente:
- 200 g linte verde (verde scrie pe ambalaj, ea fiind de fapt maronie)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 catei de usturoi
- 750 g suc de rosii
- fulgi de ardei iute
- sare, piper
- cimbru, o foaie de dafin
metoda:
- se spala lintea; se pune la fiert;
- se taie cubulete morcovii si ceapa (si tijele de telina, daca folositi); se calesc intr-o lingura de ulei incins; cand ceapa  devine sticloasa se adauga usturoiul taiat felii subriti; se amesteca toate inca un minut, apoi se toarna sucul de rosii (si rosiile taiate bucatele, daca e cazul); se condimenteaza, se pune capac, se lasa sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute;
- se adauga lintea fiarta si scursa, se lasa totul inca 5 minute pe foc; se scoate foaia de dafin si se serveste mancarea pur si simplu, sau cu parmezan ras deasupra, cu sau fara paste fainose.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu