Pagini

joi, 16 ianuarie 2014

Salata de sfecla cu mei si branza de capra



Imi vine sa-i spun "salata dacilor" si cred ca ar fi putut sa fie, ca doar branza aveau, la fel si mei (din el se facea mamaliga inaintea lui Columb), iar sfecla exista de mult timp in partea asta a lumii. Despre sfecla se stie ca e foarte sanatoasa, nu dau detalii ca nu-s specialista, de obicei o coc dar acum am folosit-o cruda si credeam ca e foarte tare, negatita, insa m-am inselat; meiul e interesant, puteti incerca de curiozitate si pentru variatie, iar branza de capra e buna in, pe sau langa orice!

ingrediente:
- 200 g sfecla
- 100 g mei
- 80-100 g branza de capra
- ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper
metoda:
- sfecla se spala bine sub jet de apa, apoi se curata tinand-o in mana protejata de o manusa sau o punga de plastic; se da pe razatoare;
- meiul se fierbe in apa, in aproximativ 10 minute de fiert e gata; 
- branza se taie bucati;
- se poate servi sub forma de fasii colorate, ca aici, stropite cu sosul facut din ulei, zeama de lamaie (sau otet), sare si piper, sau se pot amesteca toate ingredientele intr-o salata de un ticlam salbatic.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu