Pagini

luni, 30 decembrie 2013

Rulada cu hribi




Planuiam sa fac pentru Craciun o rulada cu ciuperci, verisoara celei cu branza, cand am dat peste aceasta reteta pe blogul "Dimineti insorite" (care imi insorea mie diminetile pe vremuri...) de unde m-am inspirat pentru umplutura.

ingrediente pentru aluat:
- 250 ml lapte
- 140 g unt
- 140 g faina
- 4 oua
- praf de sare
pentru umplutura:
- 400 g hribi
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- sare, piper
- 2 linguri pesmet
- 2 oua
- 2 linguri branza framantata
- 1 lingura fire de cepsoara taiate marunt
- 3 linguri de smantana
- cascaval ras
metoda:
- pentru umplutura se calesc ciupercile taiate marunt si ustuoiul taiat felii in ulei incins; se lasa pe foc, amestecand, pana se evapora apa lasata de hribi; se adauga sare si piper;
- dupa ce s-au racit ciupercile se adauga pesmet, ou, branza si verdeta; 
- pentru aluat: se pune intr-o cratita laptele, untul si putina sare, la foc mic pana se topeste untul, apoi se poate mari flacara pana da un clocot amestecul de lapte si unt;
- se ia cratita de pe foc si se adauga dintr-o data toata faina, cernuta in prealabil, si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de pe peretii cratitei;
- dupa ce s-a racit putin, se adauga unul cate unul ouale, amestecand dupa fiecare; nu se adauga urmatorul ou decat cand precedentul a fost bine incorporat;
- tava mare a cuptorului se acopera cu hartie de copt si se intinde pe ea aluatul;
- se da tava in cuptorul incins pe treapta 2 (din 3) pentru cca. 25 de minute, pe cel mai de sus raft;
- dupa ce se scoate aluatul din cuptor se acopera cu un prosop de bucatarie, apasand usor cu palmele, si se lasa deoparte 5 minute sa se raceasca putin, apoi se acopera cu alta tava mare si se intorc cele doua tavi (cu aluat si cu prosop cu tot) cu 180 de grade, astfel incat tava cuptorului sa ajunga deasupra; se desprinde cu grija hartia de copt de pe aluat;
- se intinde umplutura de ciuperci si se ruleaza strans, cu grija, ajutandu-ne de prosop; cu grija la fel de mare se transfera rulada pe hartie de copt, in tava; se unge apoi cu smantana si se acopera cu cascaval ras; se coace 20-25 de minute, pana cand branza se topeste si incepe sa se rumeasca.


Pofta buna!

2 comentarii: