Pagini

sâmbătă, 31 martie 2012

Briose cu merisoare si portocale


Inca o combinatie de arome perfecta pentru briose : merisoare acrisoare si coaja de porocale confiata, dulce si aromata.

ingrediente:
- 300 gr faina 000 cernuta
- 1 plic praf de copt (10 gr)
- 185 gr zahar (ar merge si 200 gr)
- praf de sare
- 60 gr nuci tocate mare
- 1 lingura coaja de portocala confiata tocata
- 1 ou
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml suc de portocale proaspat, strecurat
- 125 ml lapte
- 175 gr merisoare congelate
metoda
e simpla, 2 pasi si 3 miscari, ca la orice briose : intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, in altul cele umede (aici am pus si bucatile de nuci, merisoasrele si coaja de portocala); se amesteca cele doua compozitii, rapid, fara a insista prea mult chiar daca raman cocoloase de faina; se imparte aluatul in 12 hartii pentru briose, se aseaza in tava speciala si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins la 180 de grade.


Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Daca sunt cu portocale atunci nu pot fi decat minunate.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mult ingredientelor ce le-ai folosit. Trebuie incercat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac si mie nucile, merisoarele si coaja de portocale, iar combinatia e si ea reusita :)

      Ștergere