Pagini

joi, 21 iulie 2011

Tarta cu mascarpone si caise

Alta tarta cu caise, aproape la fel de simpla ca si "cea mai simpla tarta" si la fel de buna!
ingrediente:
- 200 gr faina 000 cernuta
- 2 linguri zahar tos
- praf de sare
- 150 gr unt
- 3 linguri apa rece
- 200 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- 10-12 caise
metoda:
- se pun in vasul robotului de bucatarie faina, zaharul, sarea si untul taiat cubulete; se amesteca pana cand compozitia seamana cu niste firmituri, apoi se adauga apa rece si se amesteca inca putin, pana cand aluatul se aduna intr-o bila;
- se inveleste aluatul in folie  si se lasa in frigider minim 30 de minute;
- se incinge cuptorul pe treapta 2;
- se unge forma de tarta cu unt si se intinde aluatul in ea; fiind un aluat cu zahar si cu proportia unt-faina destul de mare, e destul de greu de lucrat; se poate aplatiza putin in folie, si apoi se intinde in tava cu ajutorul mainilor putin inafainate; se lasa tava cu aluat 15 minute in frigider, apoi se inteapa cu furculita si se coace "orb" 15 minute, dupa care se scot greutatile si hartia de copt si se mai coace 10 minute;
- se amesteca mascarpone cu zaharul vanilat si se toarna in tarta; deasupra se aranjeaza jumatatile de caise, cu coaja in sus;
- se coace tarta pe treapta 1 si jumatate 30 de minute; se lasa sa se raceasca (se va intari si branza care e apropae lichida cand scoatem tarta din cuptor).
Se poate manca simpla sau cu sos de caise - din aceeasi productie cu cel pus peste inghetata cu mascarpone.

 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu