ingrediente:
- 2 vinete (cam 750 gr)
- zeama si coaja unei lamai
- 2 catei de usturoi (sau mai multi, dupa gust)
- 2 linguri capere
- 12 masline verzi
- sare, ulei pentru prajit, patrunjel verde
metoda:
- se spala vinetele si se curata "partial", adica : taiem pe lungime o fasie de coaja cam de 1-2 cm latime, apoi lasam o fasie de aceeasi latime, urmeaza iar o fasie de coaja taiata - din nou una lasata pe vanata; se taie in cuburi cu latura de aprox. 2 cm, se sareaza si se lasa intr-o sita la scurs cam 15 minute, apoi se spala sub jet de apa, se usuca bine bucatile cu servete de hartie; se prajesc bucatile de vanata ; daca nu incap in tigaie astfel incat sa nu stea una peste alta, se prajesc in 2 transe; se scot pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul;
- se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama; se amesteca cu usturoiul tocat, caperele clatite, patrunjelul si maslinele (fara samburi); cand s-au racit se adauga vinetele si se amesteca bine totul; se lasa la frigider minim 30 de minute, cel mai bine - peste noapte.
Aceasta salata este mai buna chiar a doua zi, cand s-au amestecat bine gusturile. Poate sta in frigider 3-4 zile. Se serveste cu paste sau cu paine. Sau cu focaccia.
Pofta buna!
- 2 vinete (cam 750 gr)
- zeama si coaja unei lamai
- 2 catei de usturoi (sau mai multi, dupa gust)
- 2 linguri capere
- 12 masline verzi
- sare, ulei pentru prajit, patrunjel verde
metoda:
- se spala vinetele si se curata "partial", adica : taiem pe lungime o fasie de coaja cam de 1-2 cm latime, apoi lasam o fasie de aceeasi latime, urmeaza iar o fasie de coaja taiata - din nou una lasata pe vanata; se taie in cuburi cu latura de aprox. 2 cm, se sareaza si se lasa intr-o sita la scurs cam 15 minute, apoi se spala sub jet de apa, se usuca bine bucatile cu servete de hartie; se prajesc bucatile de vanata ; daca nu incap in tigaie astfel incat sa nu stea una peste alta, se prajesc in 2 transe; se scot pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul;
- se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama; se amesteca cu usturoiul tocat, caperele clatite, patrunjelul si maslinele (fara samburi); cand s-au racit se adauga vinetele si se amesteca bine totul; se lasa la frigider minim 30 de minute, cel mai bine - peste noapte.
Aceasta salata este mai buna chiar a doua zi, cand s-au amestecat bine gusturile. Poate sta in frigider 3-4 zile. Se serveste cu paste sau cu paine. Sau cu focaccia.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu